Claudia

Dit is Claudia!

Het was 2008, ik was 29 jaar en net ondernemer geworden. Ik had namelijk het bedrijf van mijn ouders gekocht en had met bloed, zweet en tranen een lening van € 500.000,- af kunnen sluiten om het bedrijf te kunnen kopen. 

Ik was eigenaar geworden van een flink financieel advieskantoor op het gebied van verzekeringen & hypotheken met 9 man personeel.  

Helaas was 2008 ook het jaar dat de kredietcrisis uitbrak. Ondernemersrisicootje he, maar ja, wat wist ik toen van ondernemen….. [diepe zucht] De omzet holde achteruit, terwijl de hoge kosten bleven. 

Een paar maanden later kon ik de salarissen van het personeel niet eens meer betalen, er kwam gewoon geen geld meer binnen. Dus betaalde ik de salarissen van mijn prive spaargeld…. [nog diepere zucht]

Ik besloot dat het echt anders moest, anders zou ik failliet gaan. 

Dat was de dag dat de ondernemer in mij geboren werd. 

 

Geen rozengeur & maneschijn..

Door vooral veel slimmer te gaan werken kwam ik er al snel weer bovenop. Zelfs de bank waar de lening liep was verbaasd over hoe goed ik het aangepakt had. Ze hadden me al op de stapel “in-de-gaten-houden” gelegd, omdat ze dachten dat dit mis zou gaan. Maar de ondernemer in mij was geboren, dus no-way dat het mis zou gaan!!

Het ging daarna zelfs zo goed dat ik 3 bedrijven heb overgenomen en deze integreerde in mijn eigen bedrijf.

In 2017 kreeg ik een ernstig ski-ongeluk en een paar maanden later werd ik aangereden op de fiets en was ik bijna 2 jaar lang uitgeschakeld. 

Het was dus niet bepaald alleen maar rozengeur & maneschijn bij mij….

Een succesvolle business!

Ik had geweldig werk, een fantastisch team en heb duizenden klanten mogen helpen met financieel advies. Een super succesvolle business heb ik neergezet!

Wat ik allemaal heb meegemaakt, daar kan ik wel een boek over schrijven. Mensen zeggen weleens tegen mij, “wat jij meegemaakt hebt, maken andere ondernemers in nog geen 40 jaar mee”. En natuurlijk waren werkweken van 70-80 uur daarbij geen uitzondering. 

Maar na 22 jaar financieel adviseur te zijn geweest in mijn advieskantoor voelde ik heel sterk dat het voor mij tijd was om afscheid te nemen en om nieuwe avonturen aan te gaan. Eind 2019 verkocht ik mijn bedrijf en begon ik aan mijn nieuwe avonturen. 

Ik kijk terug op turbulente, maar waardevolle jaren. Jaren waarin ik ontzettend veel kennis en ervaring heb opgedaan op het gebied van een business runnen, een goed team bouwen, omgaan met grote tegenslagen, bedrijven kopen en verkopen, je geld goed managen, risico’s durven nemen en meer! 

Ik heb eerst een aantal jaren als businesscoach voor (financieel) dienstverleners gewerkt (en waar ik soms nog steeds voor gevraagd word!), nu help ik vooral ondernemers met hun geld op een slimme manier voor zich aan het werk te zetten. 

Van bijna failliet naar Financieel Vrij

 

Mensen die mij echt kennen, weten waar mijn enorme drive vandaan komt. Vrijheid. Van alles wat ik doe, moet vrijheid het resultaat zijn. 

Het leven kan gek lopen als je andere keuzes durft te maken. Ik ben inmiddels volledig uit de ratrace gestapt! Sinds een aantal jaren ben ik financieel vrij en run ik mijn business in een minimaal aantal uur. 

Inmiddels heb ik een vastgoedportefeuille van dik € 1.500.000,- en investeer ik o.a. in beleggingsfondsen, crypto en edelmetalen.

Het was een waanzinnig leerproces, waarvan ik nu durf te zeggen dat ik weet hoe dit werkt. Ik snap hoe een business runnen werkt, ik snap hoe geld werkt. Die combinatie is goud! 

Het is namelijk geen toeval. Het is iets waar ik naartoe heb gewerkt. Door de juiste acties en de juiste keuzes te nemen. 

Ik volg helemaal mijn eigen weg, op mijn eigen manier. Vrijheid is mijn kernwaarde in het leven. Ik heb stappen gezet waar anderen 1000 keer over zouden twijfelen. Dit brengt mij de vrijheid die ik nodig heb. Maar het brengt me vooral veel plezier in het leven!

Alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan wil ik ontzettend graag delen met jou. Want ik zie teveel ondernemers vastzitten in hun eigen ratrace. Een bedrijf waarin je zelf de beste werknemer bent geworden, veel geld verdienen en hard werken voor je geld, terwijl je geld niet voor jou werkt… 

Een vrijer leven is voor iedereen weggelegd, als je maar de juiste keuzes (durft) te nemen. En daar help ik je graag bij!

Ik hoop een inspirerend voorbeeld voor je te zijn van hoe je uit de ratrace kunt stappen en veel méér uit je leven én je business haalt als je uit je comfortzone durft te gaan.

Dit ben ik in een paar woorden. 😜